Uw zoekresultaten

Riva heeft nieuwe beleggingen aangekocht voor Nederlandse investeerders in Solaris Mijas

Gepost door Tess de Hertogh op juni 27, 2023
0

Op dit moment merken wij dat een hoop Nederlandse beleggers hun beleggersobject of gehele vastgoedportefeuille aan het heroverwegen zijn vanwege de veranderende regelgeving op het gebied van woningverhuur in Nederland. Zoals bekend heeft de verhoging van de rente al een negatief effect gehad op de nieuwe investeringen in Nederland. Maar ook bestaand vastgoed krijgt de vuurdoop met de nieuwe regels die op de plank liggen en mogelijk doorgevoerd gaan worden. Wij als ervaren vastgoedprofessionals op het gebied van woningverhuur, transformaties en aan- en verkopen voor beleggers, kijken graag met u mee hoe wij uw huidige vastgoedportefeuille toekomstproof kunt maken.

Door de combinatie van verschillende maatregelen, zoals middenhuur regulering, verhoging rentepercentage en verandering van het box 3 belastingstelsel geven wij graag persoonlijk en maatwerk advies. Het behouden, verbouwen of verkopen van beleggingsobjecten hangt volledig van de persoonlijke situatie en het specifieke beleggingsobject af. Een algemeen advies zoals alles verkopen of behouden is te kort door de bocht, want er zijn meerdere mogelijkheden. De woning kan verduurzaamd worden, waardoor deze alsnog in de vrije sector terecht komt en een prima lange termijn belegging is geworden. Wij kunnen hierin adviseren en tevens de volledige verbouwing uitvoeren en begeleiden of kleinere ingrepen uitvoeren. In sommige gevallen adviseren we toch om een woning te verkopen, aangezien een goed rendement op termijn niet te garanderen is. In zo’n geval hebben wij interessante opties in Spanje.  

Zo hebben wij vorige week namens een Nederlandse investeerder een woning aangekocht in het zonnige Andalusië. Deze investeerder gaat haar beleggingsobject in Nederland op termijn verkopen, aangezien de kans groot is dat haar rendement op termijn verdwijnt door alle maatregelen die op de plank liggen. Zij wil dus verzekerd zijn van een goed rendement in de toekomst en daarnaast wil zij deze woning af en toe zelf gebruiken met haar gezin. Hierdoor is deze investering een heel interessant alternatief geworden ten opzichte van Nederlands vastgoed. Zoals omschreven in eerdere blogs heeft investeren in Spanje op dit moment meerdere voordelen. Er is sprake van een opgaande markt en het is mogelijk om gunstig in te kopen. Zeker bij nieuwbouwprojecten is er vrijwel altijd sprake van een flinke waardestijging bij oplevering van het project. Naast de waardestijging is er sprake van goed rendement vanwege de populariteit van het gebied. En last but not least is er geen sprake van regulering, waardoor je als verhuurder meer vrijheid hebt om zelf te bepalen wat je met je investering doet. Deze investeerder heeft gekozen voor een nieuwbouwproject in Mijas genaamd Solaris.

Zonnig Solaris

Solaris is een prachtig nieuw woonproject dat onlangs is ontwikkeld in Mijas. Solaris bestaat uit 80 appartementen die verspreid staan over een terrein van meer dan 10.000 m2. Wat opvalt bij het zien van het Solaris complex het unieke halfronde ontwerp. Dit zorgt ervoor dat het prachtige uitzicht op de omgeving wordt gemaximaliseerd, vooral vanwege de zuidelijke oriëntatie.

De appartementen van Solaris hebben 2 of 3 slaapkamers en beschikken een ieder over ruime terrassen met een zithoek. Dit project biedt de mogelijkheid voor (toekomstige) eigenaren om de woning aan te passen en te personaliseren. Dit kan voor zowel een rol als investeerder als een rol als bewoner aantrekkelijk zijn. De keuze voor eigenaren ligt bij diverse vloerafwerkingen, verf voor de binnenmuren en het soort keuken. Ook kan er gekozen worden tussen een bad of douche en zelfs de gehele raamindeling kan naar voorkeur worden aangepast. Daarnaast beschikt iedere woning over een eigen berging en parkeerplaats. Bewoners van Solaris hebben naast hun privé terrein toegang tot verschillende gemeenschappelijke voorzieningen. Denk hierbij aan een padel-/tennisbaan, een kunstgrasveld met doelen, een zwembad en een buitenfitnessruimte. Daarnaast is er een speelruimte voor kinderen en een fietsenstalling.

Dankzij de uitstekende locatie van Solaris bent u met de auto in slechts 20 minuten in Marbella en in 25 minuten naar de internationale luchthaven van Málaga. Ook dit is voor meerdere investeringsdoelen interessant, aangezien potentiële huurders de afstand van en naar het vliegveld zullen meenemen in hun keuze. Voor de echte avonturiers is ook Gibraltar op rijafstand en meerdere strandjes zijn binnen handbereik voor een ieder die over een auto beschikt.

Een aantal redenen om investeren in Spaans vastgoed te overwegen

Investeren in vastgoed is al sinds mensenheugenis een interessante manier van beleggen. Investeren in vastgoed is dus niets nieuws en het gebeurt over de gehele wereld. Nederland en Spanje zijn twee populaire bestemmingen op het gebied van investeren in vastgoed. Hoewel er een hoop overeenkomsten zijn, zijn er ook significante verschillen tussen investeren in vastgoed in Nederland en investeren in vastgoed in Spanje.

Een van de belangrijkste overeenkomsten tussen de twee landen is dat beide stabiele economieën hebben en bekendstaan om hun aantrekkelijke vastgoedmarkten. Vooral Nederland staat bekend om haar sterke rechtsstelsel en stabiele politiek. Deze factoren dragen bij aan de aantrekking tot investeerders. Aan de andere kant biedt Spanje een aantal unieke voordelen met zich mee voor investeerders. Denk hierbij aan het aangename klimaat, prachtige kustgebieden en een rijke cultuur, wat het aantrekkelijk maakt voor toeristen en expats. Dit draagt bij aan een sterke vraag naar vakantiewoningen en verhuurappartementen, vooral in populaire toeristische bestemmingen zoals de Costa del Sol. Investeerders in Spanje kunnen profiteren van hoge rendementen op korte termijn door de verhuur van vakantiewoningen.

Een ander belangrijk verschil tussen de twee landen is de regelgeving met betrekking tot vastgoedinvesteringen. Nederland heeft strikte huurbeschermingswetten en regels met betrekking tot renovaties en vergunningen. Hoewel dit investeerders beschermt, kan het ook de flexibiliteit en winstmogelijkheden beperken. In Spanje zijn de regels over het algemeen minder streng, maar het is nog steeds belangrijk om vertrouwd te raken met de lokale wetgeving en de juridische processen rondom vastgoedaankopen.

Tot slot speelt het financiële aspect ook een rol bij het vergelijken van vastgoedinvesteringen in Nederland en Spanje. De vastgoedprijzen in Nederland zijn over het algemeen hoger dan die in Spanje, vooral grotere steden. Dit betekent dat investeerders in Nederland mogelijk meer kapitaal nodig hebben om te investeren. In Spanje zijn er daarentegen meer betaalbare opties.

De kunde van onze Nederlands sprekende makelaars

Zoals wij altijd proberen te benadrukken, werken bij ons kantoor uitsluitend Nederlands sprekende makelaars. Dit komt voort uit onze eigen ervaring met investeren in het buitenland. Omdat wij goed begrijpen dat een investering in Spaans vastgoed de nodige vragen oproept, staan wij graag voor u klaar bij vragen. Daarom bieden wij een service waarbij onze ervaren, Nederlands sprekende, makelaars u van begin tot eind kunnen ontzorgen in uw zoektocht, zonder enige verplichtingen van uw kant.

Contact

Heeft u vragen over investeren in vastgoed aan de Costa del Sol, of is er iets anders waar wij u mee kunnen helpen? Neem contact met ons op door te mailen naar info@rivavastgoedmarbella.es.

  • Uitgebreid zoeken

    € 0 naar € 25.000.000

Vergelijk aanbiedingen