Uw zoekresultaten

Wat zijn de mooiste stranden van Marbella?

Gepost door Tess de Hertogh op juli 21, 2022
0

Al jaren is Marbella een van de meest populaire bestemmingen aan de Costa del Sol. Wij van Riva Vastgoed Marbella begrijpen wel waarom. Naast de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de rijke cultuur mogen de prachtige stranden en het warme klimaat niet worden vergeten. Marbella is gelegen aan de Spaanse Costa del Sol. In het Nederlands vertaalt dit zich naar zonnekust en niets is minder waar. De Costa del Sol is maar liefst 300 kilometer lang en loopt van Gibraltar tot Almeria. Genoeg keuze dus wanneer het aankomt op een dagje strand. Maar, voor welk strand kiest u? Wij hebben voor u uitgezocht wat de mooiste en fijnste stranden van Marbella zijn.

Playa Fontanilla

Playa Fontanilla is een van de meest populaire stranden van Marbella. Het strand ligt op loopafstand van het centrum van Marbella en dus is hier altijd leven. Zowel locals als vakantiegangers gaan graag naar dit strand vanwege het mooie goudgele zand en de hoeveelheid restaurantjes en barretjes. Er is hier keuze uit zowel restaurants van het luxere segment als strandbarretjes waar u voor simpelweg een drankje terecht kunt.

Strand van Marbella

Playa del Cable

Een heerlijk strand waar zowel rusten in de zon als sporten mogelijk is. Op dit strand zijn namelijk voetbal- en volleybalveldjes te vinden en ook kunt u hier kano’s huren. Het is een fijne rustige plek, ondanks dat het zo’n 5 minuten rijden is vanaf het centrum van Marbella. Als u ervoor kiest om hier een dagje te vertoeven, vergeet dan niet langs Bounty Beach te gaan voor een drankje, strandbedjes of verhuur van watersportbenodigdheden.

Playa de Rio Real

Aan het begin van de wijk Los Monteros vindt u Playa de Rio Real. Ook dit strand is populair onder watersportliefhebbers. Op dit strand is namelijk de enige windsurfclub van Marbella te vinden! Windsurf Marbella verhuurt allerlei soorten surfplanken en u kunt er zelfs voor kiezen om een surflesje te nemen. Naast surfplanken kunnen hier ook jetski’s, bananenboten en ligstoelen worden gehuurd om de stranddag nog aangenamer te maken.

Playa de Alicante

Wie zich een beetje wil onttrekken van het toeristische van Marbella, zal blij worden van de keuze om naar Playa de Alicante te gaan. Dit mooie, langgerekte strand is namelijk vooral populair onder locals en hier is genoeg reden toe. Playa de Alicante beschikt over allerlei soorten voorzieningen. Denk aan gezellige bars, restaurants en een beach club met sanitaire voorzieningen en ligstoelen met parasols.

Playa Nagüeles

Met een lengte van 800 meter en een breedte van 40 meter is Playa Nagüeles een ruim strand met fijn en goudkleurig zand. Dit strand is gelegen aan de Golden Mile van Marbella. Het is dan ook het meest exclusieve strand dat in deze lijst voorkomt. Het zal u aan niks ontbreken wanneer u kiest voor een van de luxe strandtenten die zich bevinden aan Playa Nagüeles. Het is mogelijk om fietsen, maar ook luxe jachten te huren.

Jacht in de haven van Marbella

Playa Hermosa

Bij de afslag El Rosario, op ongeveer 15 minuutjes rijden vanaf het centrum van Marbella, komt u Playa Hermosa tegen. De vertaling luidt prachtstrand, een zeer passende naam als u het aan ons vraagt. Het water is hier ondiep en schoon, wat het een perfecte locatie maakt voor gezinnen met kinderen. Ook op dit strand zijn weer allerlei soorten voorzieningen te vinden waardoor u nooit hoeft te zoeken naar een restaurant, toilet of ligbedjes.

Playa Real de Zaragoza

Playa Real de Zaragoza is vooral bekend vanwege Nikki Beach beach club. Wereldberoemd onder het wat luxere publiek van Marbella. Hier worden geweldige feesten gegeven waar veel champagne wordt genuttigd. Echter is er ook een hele andere kant aan dit strand. Het strand zelf heeft namelijk naar onze mening het fijnste zand van alle eerder benoemde stranden. Ook is het water kristalhelder en schoon. Dit strand heeft voor ieder wat wils!

Playa de Nueva Andalucía

Playa de Nueva Andalucía bestaat uit meerdere stranden die zich onderscheiden van de stranden die dichter bij het centrum van Marbella te vinden zijn. De stranden zijn groot en er is ontzettend veel te doen. U zal niks tekort komen als u gaat voor een van de stranden van Playa de Nueva Andaluciá. Er zijn bedjes te huur voor een rustig stranddagje en voor watersportactiviteiten kunt u dit strand zeker niet overslaan.

  • Uitgebreid zoeken

    € 0 naar € 25.000.000

Vergelijk aanbiedingen