Uw zoekresultaten

Málaga gekozen tot de beste stad om te wonen en te werken in 2023

Gepost door Tess de Hertogh op november 23, 2023
0

InterNations, ’s werelds grootste gemeenschap voor mensen die in het buitenland wonen en werken, heeft zojuist haar jaarlijkse Expat City Ranking uitgebracht. Dit is een verslag over de beste steden om te wonen en te werken.

Het rapport rangschikte 49 steden op basis van hoe expats zich het afgelopen jaar voelden over de kwaliteit van wonen en werken in het buitenland. Om deze lijst samen te stellen, heeft InterNations meer dan 12.000 expats wereldwijd ondervraagd, die 177 nationaliteiten vertegenwoordigen en wonen in 181 landen of gebieden. Factoren zoals levenskwaliteit, huisvesting, persoonlijke financiën en meer werden in overweging genomen.

Málaga eindigt bovenaan

Dit jaar staat Málaga op de eerste plaats. Om die reden mag de stad zich de beste stad ter wereld mag noemen om te wonen en te werken. Gelegen in Andalusië aan de Costa del Sol, is Málaga een van de oudste steden ter wereld. Deze mediterrane stad staat bekend om haar rijke geschiedenis, kunst- en cultuur (Picasso werd hier geboren), aangenaam klimaat en het heerlijke eten.

Niet alleen staat Málaga bovenaan de algehele lijst, de stad scoorde ook nummer één voor lokale vriendelijkheid, klimaat en weer. Het behaalde ook de eerste plaats in de subcategorieën werk en vrije tijd en de balans tussen werk en privé. Expats prezen ook de veiligheid, het betaalbare openbaar vervoer, talloze sportmogelijkheden en het sociale leven van Málaga.

Spanje steelt de show

Spanje was dit jaar een grote winnaar, met in totaal 5 steden in de top 20. Alicante en Valencia, kwamen op de 2e en 3e plaats. Volgens InterNations hebben Málaga, Alicante en Valencia verschillende overeenkomsten, waaronder huisvesting, hoge levenskwaliteit en hoge rankings voor persoonlijke financiën. “Dit vertaalt zich in gastvrije culturen die zorgen voor een plezierig en betaalbaar leven”, aldus InterNations in een verklaring.

Madrid behaalde de zesde plaats dankzij de sterke digitale mogelijkheden, goede persoonlijke financiën en hoge levenskwaliteit. Barcelona verscheen ook in de top 20, op de 13e plaats. Kortom, Spanje schittert op de kaart van beste steden om in te wonen, met haar diverse steden die een aantrekkelijke mix bieden van cultuur, klimaat en levensstijl.

Interessante regio om te investeren

Al met al des te meer reden om te investeren in vastgoed in deze regio. Andalusië springt niet alleen uit in levenskwaliteit, vriendelijkheid en een gezonde werk-privébalans. Deze regio biedt namelijk ook een hoop investeringsmogelijkheden op de vastgoedmarkt.

Het zal u niet zijn ontgaan dat vastgoedinvesteringen in Spanje buitengewoon populair zijn, en dat is niet zonder reden. In Nederland is het momenteel een uitdaging om een vastgoedinvestering te doen  dat zowel op korte als lange termijn rendabel is. In Spanje zijn er aanzienlijk minder beperkingen met betrekking tot het verhuren van uw woning, waardoor direct aantrekkelijke rendementen kunnen worden behaald via huurinkomsten. Bovendien zijn de aankoopprijzen relatief gunstig, zeker wanneer er kan worden aangekocht vanaf plan. Met andere woorden, uw vastgoed in Spanje heeft de potentie om in waarde te stijgen op de lange termijn.

Zoals wij bij Riva Vastgoed Marbella altijd benadrukken, heeft ons kantoor enkel makelaars die Nederlands spreken. Dit komt voort uit onze eigen ervaring met investeren in Spanje. Wij begrijpen goed dat het investeren in Spaans vastgoed vragen kan oproepen en daarom staan we klaar om al uw vragen te beantwoorden. Daarom bieden wij een service waarbij onze ervaren makelaars u van begin tot eind kunnen ontzorgen in uw zoektocht, zonder enige verplichtingen van uw kant.

Contact

Heeft u vragen over investeren aan de Costa del Sol? Neem contact met ons op door te mailen naar info@rivavastgoedmarbella.es.

  • Uitgebreid zoeken

    € 0 naar € 25.000.000

Vergelijk aanbiedingen