Uw zoekresultaten

Het grote voordeel van nieuwbouw-projecten

Gepost door Tess de Hertogh op november 9, 2023
0

Faciliteiten

Nieuwbouwprojecten bieden verschillende voordelen ten opzichte van bestaande bouw. Over het algemeen spreekt nieuwbouw woningenzoekenden aan vanwege het feit dat alles ‘nieuw’ en ‘fris’ is. Daarnaast bieden de nieuwbouwprojecten van tegenwoordig vele faciliteiten die bij oudere projecten niet aanwezig zijn. Zo wordt er bij de meeste nieuwbouw verschillende gezamenlijke ruimtes gecreëerd. Naast een buitenzwembad, waar iedereen binnen de community gebruik van mag maken, is er veelal een gym en zijn er co-working spaces. Sommige nieuwbouwprojecten gaan nog een stapje verder en bieden een gehele indoor wellness aan, inclusief padel en/of tennisbanen en speeltuinen. Alles is ingericht op en ontworpen voor beleving, comfort en recreatie; een belichaming van waar dit gebied om bekend staat. Dit werkt als een magneet voor woningzoekenden, zoals vakantiegangers, long-stay verhuur voor expats of kopers die zich permanent willen vestigen in dit gebied. Een ongekend grote doelgroep, waardoor u als investeerder gegarandeerd bent op rendement.

Hoe gaat het aankopen van een nieuwbouwproject in zijn werk?

Bij het aankopen van een nieuwbouwappartement of woning, koopt u off-plan. Dit houdt in dat u een woning koopt op basis van bouwtekeningen en/of een maquette. Dit klinkt misschien spannend, omdat er in wezen nog niks tastbaars is en daarom enig inlevingsvermogen vergt. Middels de hedendaagse technieken kunnen ontwikkelaars levensechte 3D foto- en video impressies geven van het gehele project. U wordt voorzien van impressies van zowel de binnenzijde als buitenzijde, gepresenteerd in de werkelijke omgeving. Op deze manier krijgt u een goede en realistische presentatie van de werkelijkheid. Zo is de afbeelding hieronder een render die is gemaakt voor het Solaris project in Mijas.

Waardestijging

In Spanje is het gebruikelijk dat een ontwikkelaar veelal een bepaald percentage van het complex verkocht wil hebben voordat zij starten met de bouw van het project. Zodra ontwikkelaars weten dat de bouwkosten zijn gewaarborgd middels een bepaald aantal verkopen zullen zij het traject starten. Tijdens deze fase loopt vaak ook nog het vergunningsproces bij de gemeente om te kunnen gaan starten met de bouw. In deze fase liggen de aankoopprijzen van een woning of appartement vaak een stuk lager dan wanneer er wordt gekocht wanneer de bouw is gestart. De prijzen zullen ook harder stijgen naarmate het project vordert en er meer woningen zijn verkocht. Als koper kunt u er globaal vanuit gaan, uiteraard bieden resultaten uit het verleden geen garanties voor de toekomst, dat er bij oplevering van een project sprake is van ongeveer 30% waardestijging. Dus naast het directe rendement dat behaald kan worden middels de verhuur is er bij nieuwbouw sprake van een significante waardestijging op korte termijn, namelijk na oplevering van het project.

Geen aankoopfee

Wat een mooie bijkomstigheid is, is dat u als koper bij nieuwbouwprojecten geen aankoopfee hoeft te betalen. De makelaar wordt betaald door de ontwikkelaar om alles af te stemmen. De makelaar geeft hierbij aan welke opties beschikbaar zijn en welke hiervan strategisch gezien het best bij uw persoonlijke situatie of doeleinde passen. Daarnaast zorgt de makelaar er, samen met de advocaat, voor dat de koopovereenkomst in orde wordt gemaakt.

Betaalvoorwaarden

Nog een voordeel van nieuwbouwprojecten is dat u een gedeelte van de woning moet aanbetalen en de rest bij oplevering. Door slechts een gedeelte van uw vermogen vast te zetten, kunt u uzelf garanderen van een waardestijging bij oplevering. Op deze manier kunt u de financiën plannen en de kosten spreiden.

Over het algemeen moet u rekening houden met 10% reserveringskosten. Zodra u dit heeft betaald heeft, is de woning officieel gereserveerd en kan deze niet meer door een ander worden gekocht. Vervolgens, afhankelijk van de ontwikkelaar, moet 20%-30% worden aanbetaald en de rest pas bij oplevering. Sommige ontwikkelaars werken met een betaalplan waarbij u over de duur van de bouw, zeg 2 jaar, elke maand een bepaald bedrag moet kopen. Op deze manier worden de kosten volledig gespreid. Zo zijn er veel verschillende mogelijkheden en opties in het geval van nieuwbouwprojecten.

Duurzaamheid

U kunt er vanuit gaan dat de nieuwbouwprojecten van tegenwoordig op een duurzame manier zijn gebouwd. Dat wil zeggen dat er gebruik wordt gemaakt van de nieuwste materialen. De woningen zijn logisch ingericht en van alle gemakken voorzien. Ze hebben een goed energielabel en zijn voorzien van alle benodigde apparatuur. Als investeerder betekent dit, naast de aantrekkelijkheid voor de doelgroep en daarmee een goed rendement, weinig onderhoudskosten op de korte en middellange termijn. Dit betekent dat u als investeerder per direct, na oplevering, kan genieten van uw belegging.

Contact

Is uw interesse voor nieuwbouwprojecten gewekt? Neem vooral een kijkje op onze website of houd onze socials in te gaten. Hier presenteren wij regelmatig de meest interessante nieuwbouwprojecten van dit moment.  Neem contact met ons op door te mailen naar info@rivavastgoedmarbella.es.

  • Uitgebreid zoeken

    € 0 naar € 25.000.000

Vergelijk aanbiedingen