Uw zoekresultaten

Waarom investeren aan de Costa del Sol?

Gepost door Tess de Hertogh op augustus 14, 2022
0

Wellicht bent u al bekend met Riva Rentals, het Nederlandse zusje van Riva Vastgoed Marbella. Hier zetten wij al 10 jaar onze kundigheid in om dromen werkelijkheid te maken binnen de vastgoedmarkt. Wij hebben de keuze gemaakt om niet alleen in Nederland werkzaam te zijn binnen het vastgoed, maar ook in Spanje. Dit is niet zonder reden. In Nederland begint het sinds enige tijd steeds uitdagender te worden om te investeren in vastgoed. Gelukkig brengt ieder probleem ook nieuwe mogelijkheden met zich mee. In dit geval kan die oplossing zijn om te investeren in vastgoed in het buitenland. Wij hebben het niet over zomaar buitenland, maar de Spaanse Costa del Sol.

Nu denkt u misschien, waarom zou ik dan kiezen voor een investering aan de Costa del Sol? Het team van Riva Vastgoed Marbella heeft de belangrijkste redenen voor u op een rijtje gezet. Schroom ook niet om contact met een van onze makelaars op te nemen bij eventuele vragen.

Het klimaat

Het is misschien een voor de hand liggende reden om niet in Nederland te investeren maar in Spanje, maar het klimaat kan een grote rol spelen binnen deze keuze. Waar de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Nederland 11°c is, bereikt deze temperatuur aan de Costa del Sol gemiddeld 22°c. Jaarlijks valt er gemiddeld 500 mm neerslag. De zon schijnt gemiddeld 330 dagen per jaar en dus doet de Costa del Sol haar naam eer aan.

Populariteit van de regio

Al jaren is Marbella een van de meest populaire bestemmingen aan de Costa del Sol. Naast de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de rijke cultuur mogen de prachtige stranden en het warme klimaat niet worden vergeten. Wat de fijnste stranden van de Costa del Sol zijn leest u hier. De Costa del Sol is maar liefst 300 kilometer lang en loopt van Gibraltar tot Almeria. De regio Andalusië wordt jaarlijks door zo’n 75.000 Nederlanders en Belgen bezocht en deze aantallen blijven stijgen.

Waarom investeren aan de Costa del Sol?

Vraag naar luxe woningen

Aan de Costa del Sol bestaat een groot deel van het woningaanbod uit zeer luxe woningen. De vraag naar luxe woningen blijft stijgen, samen met de stijgende populariteit van de regio. De gemiddelde prijs per vierkante meter ligt in Marbella en omgeving aanzienlijk hoger dan in de rest van de Costa del Sol. In de omgeving van Marbella is een overvloed aan luxueuze voorzieningen zoals zwembaden, sportmogelijkheden, tuinen en prachtige stranden. Dit trekt veeleisende kopers aan die graag betalen voor deze gemakken.

Vastgoedprijzen en rendement

Op veel vlakken is het leven in Spanje een stuk aangenamer dan in Nederland. Niet alleen de temperatuur is aangenamer, ook investeren in vastgoed is vaak aantrekkelijker aan met name de Costa del Sol. Om die reden kiezen steeds meer Nederlanders om te investeren in vastgoed in Spanje. Het land is bezig aan een sterke inhaalbeweging, waardoor vastgoedprijzen meegroeien. De reden van deze beweging is het late opkrabbelen na het instorten van de huizenmarkt in 2008.

In 2022 kan, ten opzichte van 2021, gesproken worden van een stijging van 6.6% van de gemiddelde prijs van zowel nieuwbouw als bestaande woningen. Dit houdt voor investeerders in dat er sprake is van aanzienlijk rendement. Gezien de stijgende vraag naar woningen en de stijgende populariteit van de Costa del Sol, biedt deze stijging een goed vooruitzicht voor het komende jaar.

Waarom investeren aan de Costa del Sol?

Toekomst

Wanneer wij spreken over toekomst, denken wij niet alleen aan hoe de toekomst van de Spaanse vastgoedmarkt eruit gaat zien. Het wordt ook steeds belangrijker om te denken aan uw eigen toekomst, namelijk uw pensioen. Voor velen lijkt dit misschien nog ver weg, echter is investeren in vastgoed een ideale manier om uw toekomst veilig te stellen. De Nederlandsche Bank spreekt al tijden van een nieuw pensioenstelsel en dit brengt veel vraagtekens met zich mee. Het is dan ook logisch dat steeds meer Nederlanders kiezen om hun toekomst op het gebied van pensioen in eigen handen te nemen.

Contact

Heeft u vragen over investeren in vastgoed aan de Costa del Sol, of is er iets anders waar wij u mee kunnen helpen? Neem contact met ons op door te mailen naar info@rivavastgoedmarbella.es.

  • Uitgebreid zoeken

    € 0 naar € 25.000.000

Vergelijk aanbiedingen