Uw zoekresultaten

Relaties van Riva investeren in Aranya Estepona

Gepost door Tess de Hertogh op maart 2, 2023
0

Relaties van Riva investeren in Spanje en gaan voor de unieke kans in de vorm van Aranya Estepona. Steeds meer Nederlandse investeerders en relaties van Riva kiezen ervoor om te investeren in het buitenland. Dit is een trend die het gevolg is van mogelijke nieuwe regelgeving die in de Nederlandse lucht hangt. Er is nog weinig concreet op dit vlak, echter is het voor veel investeerders al een reden om te zoeken naar andere kansen en hun risico´s te spreiden. In Spanje kennen ze namelijk geen puntensysteem zoals in Nederland. Daarnaast hebben we in de regio Marbella te maken met een opgaande markt en zijn kopers minder afhankelijk van de renteontwikkelingen. Ook de huurmarkt is erg krap, met veel vraag naar short stay en long stay woningen. 

Relatief lage aanbetaling vs. flinke waardestijging

Een voorbeeld van zo’n unieke kans is Aranya Estepona. Het kan zijn dat dit prachtige nieuwbouwproject uw aandacht al heeft getrokken. Deze is namelijk te vinden op de pagina met het woningaanbod van Riva Vastgoed Marbella. Voor onze relaties uit Rotterdam hebben wij woningen aangekocht met als doel verhuur. Een groot voordeel van het investeren in nieuwbouw is dat je slechts 30% van de koopsom hoeft aan te betalen. De rest wordt voldaan bij de completion. Vaak liggen de prijzen dan al minimaal 20% boven de afgesproken koopsom ´vanaf plan´. Er zijn ook relaties die speculeren op verkoop na afbouw om zo hun rendement te behalen. Mocht de verkoopprijs dan toch tegen zitten dan is er een hele stabiele verhuurmarkt om toch het gewenste rendement te behalen. Lees verder om meer te lezen over hoe deze unieke kans er een voor u kan zijn, in de vorm van Aranya Estepona.

Aranya Estepona

Het Aranya Estepona project zal in 2024 opgeleverd worden dus wordt er al hard gewerkt aan dit luxe omheinde wooncomplex. Het Aranya Estepona complex is prachtig gelegen en omringd door golfbanen. Estepona biedt als omgeving het beste van beide werelden. Het is namelijk van oorsprong een zeer gezellig vissersplaatsje. Het is te vinden net buiten de drukte van Marbella. Estepona heeft een mooi en lang zandstrand en een wandelboulevard met restaurants, terrasjes en gezellige Andalusische pleinen. Toch is Estepona maar een kwartiertje verwijderd van de luxe van Marbella en haar welbekende Puerto Banús.

Aranya Estepona is een project dat zal bestaan uit 68 woningen die verschillen van appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers. Het project heeft een strak en modern design met grote terrassen en een gemeenschappelijk zwembad. Ook vallen onder de gemeenschappelijke ruimtes een fitnessruimte, speelplaats, coworking ruimte en tuinen. De appartementen beschikken een ieder over een garage en een berging en dus zal ruimte zeker geen probleem zijn bij Aranya Estepona. Iedere woning is ontworpen om royale en praktische ruimtes te creëren, maar ook om maximaal comfort te bieden. Dit is terug te vinden in bijvoorbeeld de installatie een super moderne keuken en airconditioning in iedere woning van dit project.

Verschillende investeringsdoelen

Eerder in deze blog spraken we over de Nederlandse investeerders voor wie Riva Vastgoed Marbella vastgoed heeft aangekocht, ook in onderhavig complex. Er zijn meerdere redenen om te investeren in vastgoed in het buitenland. Het doel van de investeerder in kwestie was beleggen. Een ander doel kan natuurlijk zijn om zelf te genieten van de woning en van de Spaanse zon. Verschillende investeringsdoeleinden kunnen om die reden ook zeker gepaard gaan. Denk hierbij aan investeren in een tweede woning, gecombineerd met vakantieverhuur. Zo kan de investeerder/eigenaar zelf bepalen wanneer de woning voor eigen gebruik is en wanneer de woning verhuurd kan worden. In dit geval is de kans groot dat er gekozen wordt voor short stay verhuur. Dit houdt in dat een huurder tussen de 1 week en 6 maanden verblijft in de woning. Wanneer er wordt gekozen voor long stay, houdt dit in dat een woning langer dan 6 maanden wordt verhuurd. Beide opties zijn het overwegen waard en hebben hun eigen voordelen. Zo kunnen er bij short stay over het algemeen hogere prijzen worden gevraagd in de drukke zomermaanden. 

Vastgoed ontwikkelen in Marbella en Estepona

Vergeet naast de reguliere beleggingen zeker de ontwikkelingsmogelijkheden in de omgeving van Estepona en Marbella niet. Bepaalde wijken van Marbella behoren tot de duurste wijken van Europa en deze interesse blijft stijgen. Dit zorgt ervoor dat de markt rondom nieuwbouwprojecten en herontwikkelingen een hele interessante is. Houd daarom onze pagina met nieuwbouwprojecten in de gaten en neem bij vragen gerust contact op.

De Nederlandse sprekende makelaars van Riva Vastgoed Marbella

Zoals u inmiddels waarschijnlijk wel weet, werken bij ons kantoor uitsluitend Nederlands sprekende makelaars. Dit komt voort uit onze eigen ervaring met investeren in het buitenland. Wij begrijpen als geen ander dat dit de nodige vraagtekens met zich meebrengt. Ongeacht de aard en de grootte van de investering zal er een hoop op de investeerder afkomen. Dit is waar onze ervaren makelaars u van begin tot eind kunnen ontzorgen in uw zoektocht, zonder enige verplichtingen van uw kant.

Bent u enthousiast geworden over een mogelijke investering in Aranya Estepona? Aarzel dan vooral niet om contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden graag al uw vragen over dit project, maar ook over inhoudelijke vragen over investeren in Spanje.

Contact

Heeft u vragen over investeren in vastgoed aan de Costa del Sol, of is er iets anders waar wij u mee kunnen helpen? Neem contact met ons op door te mailen naar info@rivavastgoedmarbella.es.

  • Uitgebreid zoeken

    € 0 naar € 25.000.000

Vergelijk aanbiedingen