Uw zoekresultaten

Spaans genieten in Vanian Gardens Estepona

Gepost door Tess de Hertogh op december 28, 2022
0

Velen zullen het Spaans benauwd krijgen van het idee om te investeren in vastgoed in het buitenland. Toch wordt het tegenwoordig juist steeds aantrekkelijker om dit soort investeringen in het buitenland te doen. Wij hebben het over investeren aan de Costa del Sol! Riva Vastgoed Marbella staat voor het compleet wegwijs maken van de woningzoeker en investeerder in en rondom Marbella. Wanneer er serieus na wordt gedacht om in vastgoed te investeren in Spanje, zullen er een hoop vragen in u opkomen. Waar ben ik naar op zoek? Wat is mijn investeringsdoel? Dat is precies waar wij voor zijn. Zo heeft Riva Vastgoed Marbella in een korte tijd meerdere relaties kunnen helpen met de juiste beleggingen en ontwikkelingen.

Vanian Gardens

In dit geval vinden we het leuk en interessant om aankopen uit te lichten in het middensegment, aangezien een grote doelgroep op zoek is naar een dergelijke belegging. Het betreft een schitterend nieuwbouwcomplex, genaamd Vanian Gardens. Dit splinternieuwe luxe wooncomplex ligt tussen Estepona en Marbella in en heeft alles waar veel relaties naar op zoek zijn. Een interessant rendement op de verhuur, maar met veel potentie voor de toekomst. Daarnaast was het belangrijk om tussendoor zelf ook te kunnen genieten van de investering. Periodiek verhuren middels vakantieverhuur waarbij er genoeg vrijheid is om zelf te genieten van de woning. Voor de kleine belegger een droom!  

Wij hebben de woning niet alleen geadviseerd en aangekocht, maar ook volledig gemeubileerd en daardoor verhuurklaar gemaakt. De ligging van het Vanian Gardens complex is zeer gunstig, aangezien het zich op een van de belangrijkste locaties van de Costa del Sol bevindt. De 300 km lange kustlijn van de Costa del Sol kenmerkt zich met prachtige stranden, restaurants en authentieke stadjes. Het Vanian Gardens complex ligt op slechts 45 minuten van Málaga Airport en de exclusieve jachthavens van Sotogrande en Puerto Banús zijn op een kwartiertje afstand. De faciliteiten zijn bijzonder luxe met een Spa en Wellnesscentrum, fitness en een bioscoop. Daarnaast is de regio enorm in ontwikkeling, waardoor de prijzen flink in de lift zitten.

Mocht u zelf een kijkje willen nemen in het Vanian Gardens complex, kunt u hier een Vanian Gardens live tour doen.

Update: Vanian Gardens fase III

Het is hard gegaan op het gebied van beschikbare woningen in het Vanian Gardens complex. Veel investeerders hebben deze unieke kans gegrepen en hebben mee kunnen doen met Vanian Gardens fase I en II. Gelukkig heeft u nog de kans om in te stappen tijdens Vanian Gardens fase III. Deze fase heeft dezelfde toewijding aan design, comfort, geavanceerde concepten, levensstijl en omgeving. Fase III omvat 49 woningen, variërend van 1 tot 4 slaapkamers. Ook tijdens deze fase bestaat uit een aanbod met keuze uit appartementen met een balkon, privétuin of een penthouse met een solarium. Lees verder over de riante voorzieningen van het Vanian Gardens complex, waar uiteraard bewoners van fase III ook gebruik van mogen maken.

All-in genieten onder de Spaanse zon

Ondanks dat er ontzettend veel te doen is in de omgeving van Marbella, is alles wat een mens nodig heeft te vinden in het complex zelf. Het Vanian Gardens complex bestaat namelijk uit 297 appartementen en is omringd door 20.000 vierkante meter gemeenschappelijke tuinen en zwembaden. Ook is er zoals eerder genoemd in het Vanian Gardens complex een sportschool, sauna, jeugdclub en bioscoop te vinden. 

Spaans genieten in Vanian Gardens Estepona

Beleggen in woningen in de Costa del Sol op korte en lange termijn 

Er zijn natuurlijk meerdere redenen om te investeren in vastgoed (in het buitenland). Een eerste doel kan zijn om zelf te genieten van de woning. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat uw geld rendeert. Direct rendement op de huurpenningen, maar daarnaast is het mooi meegenomen als u profiteert van de waardestijging in het gebied. De vraag naar luxe woningen blijft stijgen, samen met de stijgende populariteit van de regio. De gemiddelde prijs per vierkante meter ligt in Marbella en omgeving aanzienlijk hoger dan in de rest van de Costa del Sol. In de omgeving van Marbella is een overvloed aan luxueuze voorzieningen zoals zwembaden, sportmogelijkheden, tuinen en prachtige stranden. Dit trekt veeleisende kopers aan die graag betalen voor deze gemakken. Voor de verhuur geldt hetzelfde. Vakantieverhuur rendeert goed en onderhavige appartementen bedienen een grote doelgroep, maar ook veel mensen zoeken na het Corona tijdperk een zonnige locatie in de natuur voor permanente bewoning. 

Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat er een enorme waardestijging heeft plaatsgevonden de laatste jaren. Wie rond 2020 heeft geïnvesteerd in courant vastgoed in Marbella heeft zijn waarde nagenoeg zien verdubbelen! De spoeling met leuke woningen wordt door deze populariteit steeds dunner, maar aan de andere kant is de regio dusdanig in ontwikkeling dat de vooruitzichten heel goed zijn voor de komende jaren. Lees hierover meer in onze blog!

Vastgoed ontwikkelen in Spanje

Naast de reguliere beleggingen adviseren wij ook ontwikkelaars en vinden wij voor hen de juiste projecten voor de verkoop. Wij hebben inmiddels veel ervaringen met het ontwikkelen van nieuwbouwprojecten als herontwikkelingen, met name in het luxe segment. Een zeer interessante markt aangezien de duurste wijken van Europa zich bevinden in Marbella. 

Investeren in Spaans vastgoed met als doel verhuur

Zoals eerder besproken kan verhuur een andere reden van investeren in vastgoed zijn. Gezien de aanhoudende groei van populariteit van de Costa del Sol, kan ook verhuur goede opbrengsten opleveren. Er zijn meerdere mogelijkheden op het gebied van verhuur. Denk hierbij aan short stay en long stay. Ook is het mogelijk om te verhuren via een verhuurbureau. In het geval van short stay betekent dit dat er direct verhuurd wordt aan een huurder, die tussen de 1 week en 6 maanden verblijft in de woning. Van longstay wordt gesproken bij verhuur van langer dan 6 maanden. Over het algemeen is de opbrengst van short stay verhuur hoger dan de opbrengst van long stay verhuur. Zeker in de drukke zomermaanden kunnen er hoge prijzen gevraagd worden voor short stay verhuur. Voor dit twee slaapkamer appartement is de opbrengst om en nabij 2.000 euro per maand in het hoogseizoen. Een betrouwbare verhuurmakelaar neemt hierbij al het beheer uit handen. 

Belasting op woningverhuur in Spanje

Het is in Spanje wettelijk vastgesteld dat er 19% belasting wordt betaald over de verhuurinkomsten. Dit is wanneer de verhuurder niet officieel woonachtig is in Spanje, maar wel ingeschreven is in een EU-land of een EER-land. Let op. Alle kosten die u maakt om de woning te verhuren kunt u aftrekken van de winst. Dus ook de energiekosten, het kosten van de inrichting, de makelaar, etc. 

First occupation licence, ofwel verhuurvergunning

De verhuur van een woning is namelijk niet altijd toegestaan in Spanje. In ieder geval niet zonder de nodige vergunningen. De verhuurvergunning wordt lokaal afgegeven aan de verhuurder. Dit houdt in dat u als verhuurder de aanvraag moet doen bij de Spaanse gemeente en soms zelfs bij de Spaanse provincie waar de woning zich bevindt. Ook is er een verschil in soorten verhuurvergunningen. Kijk hier verder voor de desbetreffende voorwaarden en regels. Wij weten uiteraard van tevoren of uw desbetreffende woning legaal verhuurd mag worden.

Ervaren, Nederlands sprekende makelaars

Wij begrijpen uit eigen ervaring dat investeren in vastgoed in het buitenland vraagtekens met zich meebrengt. Ongeacht het doel van de investering zal er een hoop op u afkomen. Wij zijn ervoor om u van begin tot eind te ontzorgen tijdens uw zoektocht, zonder enige verplichtingen van uw kant. Door goed te luisteren en op individuele behoeftes in te spelen streven wij als Nederlands sprekende makelaar expert van de woningmarkt in Marbella en omgeving en dus voor u te zijn. 

Contact

Heeft u vragen over investeren in vastgoed aan de Costa del Sol, of is er iets anders waar wij u mee kunnen helpen? Neem contact met ons op door te mailen naar info@rivavastgoedmarbella.es.

  • Uitgebreid zoeken

    € 0 naar € 25.000.000

Vergelijk aanbiedingen