Uw zoekresultaten

Estepona is finalist van European City of the Year Award 2023!

Gepost door Tess de Hertogh op september 28, 2023
0

Estepona, bijgenaamd de ’tuin van de Costa del Sol‘, is geselecteerd als een van de drie finalisten voor de prestigieuze prijs Europese Stad van het Jaar 2023. Niet alleen Riva Vastgoed Marbella erkent de pracht en de potentie van dit Spaanse gebied. Estepona wordt opgemerkt door de internationale gemeenschap en dat is niet zonder reden. 

De burgemeester van Estepona, José María García Urbano, geeft aan “enorm tevreden” te zijn  met deze eer. Hij beschouwt de gemeente als “een benchmark op Europees niveau voor modern, duurzaam wonen, met kwaliteit van leven en respect voor het milieu”.

De populaire toeristische bestemming in het zuiden van Spanje neemt het op tegen de steden Exeter in het graafschap Devon in Engeland en Amersfoort in Nederland. De winnaar wordt bepaald door de in Londen gevestigde organisatie, The Academy of Urbanism

The Academy of Urbanism

De Academy of Urbanism is een onafhankelijke organisatie, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, die zich richt op stedelijke planning en ontwikkeling. De organisatie werd opgericht in 2006 en brengt professionals uit verschillende vakgebieden samen, waaronder stedenbouwkundigen, architecten, planologen, beleidsmakers en academici, om discussies te voeren en kennis te delen over stedelijke vraagstukken.

De Academy of Urbanism heeft als doel de kwaliteit van stedelijke omgevingen te bevorderen en streeft naar duurzame, leefbare en welvarende steden. Zij doen dit door middel van onderzoek, publicaties, evenementen en prijzen die uitmuntende prestaties op het gebied van stadsplanning en stedelijke ontwikkeling erkennen en vieren.

De organisatie heeft leden en fellows, die betrokken zijn bij verschillende aspecten van stedelijke planning en ontwikkeling. Ze organiseren jaarlijks verschillende evenementen, waaronder conferenties, seminars en prijsuitreikingen, om ideeën uit te wisselen en beste praktijken te bevorderen op het gebied van stedenbouw en stadsontwikkeling. De Academy of Urbanism speelt een belangrijke rol in het bevorderen van de discussie en het bewustzijn rondom stedelijke vraagstukken in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten.

Estepona als finalist

In september heeft een delegatie van architecten en stedenbouwkundigen Estepona bezocht om de geboden kwaliteit van leven, duurzaamheid, het milieu, de lokale cultuur en infrastructuur te beoordelen. 

The Academy of Urbanism wees op “de moed” die Estepona heeft getoond om een stad te worden die zich inzet voor “kwaliteit van leven” via het project Estepona, Tuin van de Costa del Sol.

Bilbao won de prijs voor Beste Europese Stad in 2018, en San Sebastian behaalde de hoogste eer in 2016. Deze prijzen worden uitgereikt sinds 2007. Andere steden die de prijs hebben gewonnen zijn Kopenhagen, Lissabon, Berlijn, Edinburgh en Rotterdam.

De komende weken zal duidelijk worden of Estepona de prijs van Europese Stad van het Jaar 2023 in de wacht sleept. Feit blijft dat Estepona ontzettend in ontwikkeling is en op vele vlakken veel te bieden heeft. Het is een goed en stabiel gebied om te investeren. Mocht u interesse hebben om te investeren in Estepona of omgeving aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze Nederlands sprekende makelaars staan u graag te woord.   

  • Uitgebreid zoeken

    € 0 naar € 25.000.000

Vergelijk aanbiedingen