Uw zoekresultaten

Belastingvoordeel door de Beckham-regeling

Gepost door Tess de Hertogh op maart 7, 2024
0

Spanje, het land van tapas, flamenco en voetbal, heeft altijd al een magische aantrekkingskracht gehad op mensen van over de hele wereld. Al jaren is Spanje, en vooral haar Costa del Sol, immens populair onder vakantiegangers en inmiddels hebben ook vastgoedinvesteerders hun pijlen gericht op dit gebied. Naast het heerlijke klimaat zijn er meerdere factoren die Spanje interessant maken op het gebied van vastgoed. Lees hier alles over in deze blog, geschreven door Riva Vastgoed Marbella.

Een minder bekend interessant aspect van investeren in Spaans vastgoed, is het fiscale voordeel van de Beckham-regeling. Deze regeling kan erg interessant zijn, zeker aangezien er sinds 2023 nog langer van deze regeling gebruik mag worden gemaakt. Lees verder om te leren over wat deze regeling inhoudt en waarom u geen Beckham hoeft te heten om te mogen profiteren van deze fiscale regeling.

Oorsprong van de Beckham-regeling

De oorsprong van de Beckham-regeling in Spanje ligt in de komst van voetballer David Beckham naar Real Madrid in 2003. Zijn transfer viel samen met de introductie van een regeling die buitenlanders onder gunstige voorwaarden in Spanje liet werken. De Spaanse overheid hoopte hiermee te bereiken dat het land interessanter zou worden voor expats, en met succes. Zoals met alles wat Beckham in die tijd deed, werd zijn transfer nauwlettend gevolgd door de media. Dit is dan ook de reden van de naamgeving van de Beckham-regeling. Sindsdien staat de Beckham-regeling symbool voor een fiscale mogelijkheid die buitenlanders aantrekt en hen tijdelijk onder gunstige voorwaarden in Spanje laat werken. Ook voor Nederlandse vastgoedinvesteerders op zoek naar kansen in het Spanje opent de Beckham-regeling interessante mogelijkheden.

Wat zijn de fiscale voordelen van de Beckham-regeling?

Het voordeel van de Beckham-regeling in Spanje is dat het buitenlanders, die naar Spanje verhuizen vanwege werk of remote voor een Spaanse werkgever werken, in staat stelt om hun inkomen tijdelijk tegen gunstige belastingtarieven te belasten. Onder deze regeling wordt het inkomen van deze buitenlanders gedurende maximaal 11 jaar belast tegen een vast tarief van 24%. De Beckham-regeling is met name gunstig voor buitenlanders met een inkomen vanaf circa 55.000 euro per jaar, omdat het een vast tarief biedt in plaats van de gebruikelijke progressieve belastingtarieven. Bovendien zijn een aantal specifieke aftrekposten niet van toepassing onder deze regeling, waardoor het fiscale voordeel nog aantrekkelijker wordt.

Wat zijn de voorwaarden van de Beckham-regeling?

Zoals het geval is bij iedere fiscale regeling, zijn er bepaalde voorwaarden waaraan u moet voldoen om gebruik te mogen maken van de Beckham-regeling. Riva heeft ze voor u op een rijtje gezet:

 1. De regeling is alleen van toepassing op personen die voor een Spaanse werkgever gaan werken en om die reden naar Spanje verhuizen, of remote werken voor deze Spaanse werkgever. Tot vorig jaar was het een verplichting om meer dan 183 dagen per jaar in Spanje verblijven, mocht u gebruik willen maken van de Beckham-regeling. Sinds de versoepeling is het echter ook toegestaan om remote te werken.
 2. De persoon in kwestie mag gedurende de afgelopen 5 jaar geen fiscaal resident van Spanje zijn geweest.
 3. De regeling kan ook worden toegepast op echtgenoten die meeverhuizen en kinderen tot 25 jaar, op voorwaarde dat hun inkomen lager is dan dat van de persoon voor wie de regeling is aangevraagd.
 4. Het verzoek om gebruik te maken van de Beckham-regeling moet binnen 6 maanden na de aanvang van de werkzaamheden in Spanje worden ingediend. De aanvraag verloopt via de Spaanse belastingautoriteiten en verloopt volledig digitaal. Sinds recente versoepelingen is het ook niet meer verplicht om inwonend te zijn in Spanje. Via deze link leest u hoe u deze aanvraag kunt doen.
 5. De regeling geldt voor een maximumperiode van 11 jaar vanaf de datum van vestiging in Spanje, of indiensttreding bij het Spaanse bedrijf, en wordt automatisch stopgezet na deze periode. Bij eerder vertrek dient een opzegging te worden doorgegeven.
 6. Het inkomen wordt belast tegen een vast tarief van 24% voor niet-residenten, maar alleen voor looninkomen tot 600.000 euro. Indien u een inkomen boven dit bedrag heeft, geldt een tarief van 47%.
 7. Er is in Spanje geen sprake van het afdragen van belasting over al uw bezittingen wereldwijd, alleen over Spaanse bezittingen. Denk hierbij aan de waarde uw huis en de grond, na aftrek van eventuele schulden. Hierbij is sprake van een vrijstelling tot 700.000 euro.
 8. De regeling is van toepassing op wereldwijd inkomen uit arbeid, inclusief werkzaamheden die buiten Spanje worden uitgevoerd.

Wat kan dit voor u betekenen?

Nu u weet wat de Beckham-regeling inhoudt, leggen wij graag een link met de positieve gevolgen die deze regeling voor u kan hebben. In eerste instantie kan deze fiscale regeling gunstig zijn voor vastgoedinvesteerders in Spanje, vanwege het belastingvoordeel dat het biedt. Door gebruik te maken van deze regeling, kunnen geïnteresseerden in Spaans vastgoed van lagere belastingtarieven genieten. Dit is met oog op het inkomen in Spanje en levert vooral veel voordelen bij een hoger inkomen. Deze regeling kan resulteren in aanzienlijke besparingen op de belastingaanslag, wat financiële ruimte bied voor andere investeringsmogelijkheden of simpelweg om meer over te houden onderaan de streep.

Bovendien trekt de Beckham-regeling mensen aan die graag naar Spanje verhuizen vanwege de gunstige belastingomstandigheden. Deze stroom van potentiële huurders of kopers kan de vraag naar vastgoed in Spanje verhogen, wat op zijn beurt kan leiden tot waardestijgingen van vastgoed. Voor vastgoedinvesteerders betekent dit een grotere kans op waardevermeerdering van hun eigendommen en mogelijk hogere huuropbrengsten.

Kortom, de Beckham-regeling kan u en andere vastgoedinvesteerders een belastingvoordeel bieden en stimuleert tegelijkertijd de vraag naar vastgoed in Spanje, wat gunstig kan zijn voor investeringen op de lange termijn. Des te meer reden om te overwegen uw focus op vastgoed te verleggen naar de Spaanse Costa del Sol.

Contact

Heeft u vragen over de Beckham-regeling of heeft u andere vragen over investeren aan de Costa del Sol? Neem contact met ons op door te mailen naar info@rivavastgoedmarbella.es.

 • Uitgebreid zoeken

  € 0 naar € 25.000.000

Vergelijk aanbiedingen