Uw zoekresultaten

Málaga’s opkomst: vastgoedkansen in een bloeiende regio

Gepost door Tess de Hertogh op februari 8, 2024
0

De toenemende populariteit van de regio Málaga is geen geheim. Steeds meer toeristen bezoeken de Costa del Sol en ook onder expats is de regio immens populair. Afgelopen jaar hebben ook grote internationale bedrijven de regio ontdekt. Het hosten van een festival, de geplande vestiging van een universiteit in Estepona en de aankondiging van IRONMAN 2025 in Marbella beloven een opwindende toekomst voor de Costa del Sol. Deze ontwikkelingen hebben echter niet alleen een positieve invloed op de economie en het toerisme; ze hebben zeer waarschijnlijk ook een positieve impact hebben op de vastgoedmarkt in de omgeving. In onderstaande blog heeft Riva Vastgoed Marbella de meest opmerkelijke events en ontwikkelingen op een rijtje gezet en leggen wij de link met kansen binnen de vastgoedmarkt.

Nieuwe Silicon Valley

De afgelopen jaren heeft Málaga zich ontwikkeld tot een van de meest interessante bestemmingen voor techbedrijven in Europa. Met de aankondiging van Google om Málaga te transformeren tot een centrum van cybersecurity, werd de stad in 2023 door meerdere grote kranten omgedoopt tot het nieuwe Silicon Valley van het Europa.

De transformatie tot een Spaanse Silicon Valley zal niet alleen de technologische horizon van Málaga verleggen, maar zal ook een enorme impact hebben op de vastgoedmarkt in de regio. De aankondiging van Google heeft vorig jaar an sich al geleid tot een stijging van de vraag naar luxe woningen langs de Costa del Sol. Zo hebben meerdere vastgoedontwikkelaars aangegeven plannen te hebben om honderden nieuwe luxe woningen te ontwikkelen om aan deze groeiende vraag te voldoen. Daarnaast wordt verwacht dat na Google, ook andere internationale (tech)bedrijven zich zullen gaan vestigen in Málaga. De verwachte toestroom van werknemers van grote bedrijven zal de vraag naar luxe woningen aan de Costa del Sol verder doen toenemen.

Google

Google Safe Engineering Centre (GSEC)

Het Google Safety Engineering Centre (GSEC) in Málaga wordt beschouwd als een wereldwijde hub voor cyberbeveiliging en malware-onderzoek en is eind november 2023 geopend. Google’s beslissing om Málaga te kiezen als locatie voor dit baanbrekende project heeft een domino-effect teweeggebracht in de regio, waardoor een grotere concentratie van technologiebedrijven werd aangetrokken en Málaga’s positie als de nieuwe Silicon Valley van Europa wordt versterkt.

Met deze ontwikkelingen in het vooruitzicht is het geen verrassing dat Málaga en de Costa del Sol snel de aandacht trekken van investeerders die op zoek zijn naar nieuwe kansen in de bloeiende Europese vastgoedmarkt. Deze kans willen wij dan ook graag met u delen.

Een mijlpaal voor de Costa del Sol: Estepona verwelkomt nieuwe universiteit

Estepona, gelegen langs de prachtige Costa del Sol, staat op het punt een spannend nieuw hoofdstuk te beginnen met de oprichting van een universiteit. Dit belangrijke initiatief markeert een nieuwe stap voorwaarts voor de levendige stad, na een reeks ambitieuze projecten die haar landschap hebben getransformeerd en haar culturele erfgoed hebben verrijkt.

Al sinds 1992 wordt in Estepona gesproken over de plannen voor een universiteit. Nu, na jaren van gesprekken en overleg, is er een akkoord bereikt om een ​​universiteit naar Estepona te brengen. Hiermee wordt de universiteit de tweede particuliere universiteit in Andalusië en de 12e instelling voor hoger onderwijs in de regio.

De toekomstige universiteit in Estepona zal officiële degrees aanbieden en onderzoeksprogramma’s uitvoeren, waarmee de basis wordt gelegd voor academische exploratie en innovatie. Terwijl plannen voor een eigen campus worden uitgewerkt, zal het Centro Cultural Padre Manuel dienen als tijdelijke vestiging.

De opening van een nieuwe universiteit in Estepona kan een aanzienlijke invloed hebben op het aantrekken van expats naar de regio. Expats, vooral die met kinderen die op zoek zijn naar kwalitatief hoogstaand onderwijs, zullen de aanwezigheid van een universiteit in de buurt waarderen. Dit kan de aantrekkingskracht vergroten voor expats die overwegen zich in de regio te vestigen.

Bovendien zal de universiteit studenten aantrekken vanuit verschillende delen van Spanje en zelfs internationaal. Deze studenten zullen op zoek zijn naar geschikte huisvesting in de omgeving van de universiteit, wat de vraag naar woningen in de regio zal stimuleren.

Voor vastgoedinvesteerders biedt deze situatie een interessante kans. Met de toegenomen vraag naar studentenwoningen als gevolg van de aanwezigheid van een universiteit, kunnen investeerders profiteren van de stijgende vraag en mogelijke groei in de vastgoedmarkt. Dit kan leiden tot een toenemend aantal investeringsmogelijkheden en een positieve impact hebben op de vastgoedsector in de regio.

Starlite festival komt naar Estepona

De organisatie van het Starlite Festival heeft aangekondigd uit te breiden naar Estepona! Het Starlite Festival is een belangrijk cultureel evenement in Marbella. Met haar debuut in 2012 is het festival sindsdien een plek geweest waar mensen samenkomen voor muziek, kunst, mode en gastronomie.  De oorsprong van het festival ligt bij niemand minder dan Julio Iglesias, Alfonso von Hohenlohe en Plácido Domingo.

Het festival heeft haar eigen speciale plek, in de steengroeve van Nagüeles. En nu, in 2024, breidt het festival uit naar Estepona. De komst van het Starlite Festival naar Estepona markeert een opmerkelijke verschuiving in de culturele en economische dynamiek van de stad. Met deze uitbreiding introduceert Starlite een nieuw, grootschalig complex met een 15.000-zits auditorium, een hotel en diverse culturele faciliteiten. Deze ontwikkeling belooft niet alleen een culturele hotspot te worden, maar ook een stimulans te zijn voor de lokale economie en dus vastgoedmarkt.

IRONMAN in 2025 in Marbella

IRONMAN is een van ’s werelds meest uitdagende uithoudingswedstrijden voor individuele atleten en komt in 2025 naar Marbella! Voor wie niet bekend is met dit gigantische event; IRONMAN bestaat uit drie opeenvolgende disciplines:

1. Zwemmen: Deelnemers zwemmen 3,86 kilometer (2,4 mijl) in open water.

2. Fietsen: Na het zwemmen volgt een fietsonderdeel van 180,25 kilometer (112 mijl).

3. Hardlopen: Het afsluitende onderdeel is een marathon van 42,2 kilometer (26,2 mijl).

IRONMAN

Deelnemers moeten deze drie disciplines zonder onderbreking voltooien binnen een vastgestelde tijdslimiet. IRONMAN wedstrijden worden wereldwijd gehouden en trekken duizenden deelnemers van verschillende niveaus aan, van amateurs tot professionele triatleten.

Het IRONMAN evenement trekt duizenden deelnemers en toeschouwers van over de hele wereld aan. Dit zorgt direct voor een grote toestroom aan mensen en vergroot de bekendheid van Marbella als toeristische bestemming. Rondom het evenement zullen deze deelnemers en toeschouwers behoefte hebben aan tijdelijke huisvesting. Hét moment dus om uw (vakantie)woning te verhuren, tegen hogere verhuurprijzen dan gebruikelijk.

Steeds interessanter om te investeren

Er zijn tal van redenen om te overwegen te investeren in vastgoed in deze regio. Plannen en evenementen als bovenstaande zorgen voor des te meer reden om een vastgoedinvestering te overwegen. Andalusië staat bekend om haar hoge levenskwaliteit, gastvrijheid en uitstekende balans tussen werk en privé. Bovendien biedt deze regio veel en steeds meer kansen op de vastgoedmarkt.

Het zal u niet zijn ontgaan dat vastgoedinvesteringen in Spanje zeer populair zijn, en daar zijn goede redenen voor. In Nederland kan het momenteel lastig zijn om een vastgoedinvestering te vinden die zowel op korte als lange termijn winstgevend is. In Spanje zijn er minder restricties met betrekking tot het verhuren van uw woning, waardoor u direct aantrekkelijke rendementen kunt behalen via huurinkomsten. Bovendien liggen de aankoopprijzen vaak gunstig, vooral bij aankoop vanaf plan. Met andere woorden, uw Spaanse vastgoed kan op de lange termijn in waarde stijgen.

Bij Riva Vastgoed Marbella begrijpen we het belang van Nederlandstalige begeleiding bij vastgoedinvesteringen in Spanje. Onze makelaars spreken Nederlands en hebben zelf ervaring met investeren in Spaans vastgoed. We begrijpen dat investeren in buitenlands vastgoed vragen kan oproepen, daarom bieden we een complete begeleiding zonder enige verplichtingen van uw kant. Vanaf het begin tot het einde van uw zoektocht staan onze ervaren makelaars voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te ontzorgen.

Contact

Heeft u vragen over investeren aan de Costa del Sol? Neem contact met ons op door te mailen naar info@rivavastgoedmarbella.es.

  • Uitgebreid zoeken

    € 0 naar € 25.000.000

Vergelijk aanbiedingen